Er en Bitcoin ‚dødsspiral‘ nær forestående etter gårsdagens massive vanskelighetsjustering?

Bitcoin opplevde nylig to massive vanskelighetsjusteringer for gruvedrift. Er dette noe å være bekymret for?

Før den siste halveringen profeterte mange om en såkalt “dødsspiral” for Bitcoin. Denne teorien er basert på ideen om at halveringen av blokkbelønningen fører til en utvandring av gruvearbeidere på grunn av den plutselige ulønnsomheten til gruvedrift. Som et resultat avtar nettverkshastigheten, og blokkeringstiden øker, noe som betyr at gruvearbeidene reduseres ytterligere, og presser flere gruvearbeidere fra nettverket. Denne sløyfen vil så angivelig fortsette til det ikke er noen igjen å bryte Bitcoin (BTC).

20. september opplevde Bitcoin Revolution en av de største justeringsproblemene i gruvedrift i historien. Det er faktisk den andre store oppjusteringen siden halveringen. Så, hadde dommedagsprofetene rett hele tiden?

For å kunne svare på dette spørsmålet, må vi forstå hva som utløser vanskelighetsjusteringer. Alle Bitcoin-gruvearbeidere konkurrerer om å løse neste blokk. Jo mer hashkraft nettverket nyter, jo raskere kan det skje.

For å sikre at generasjonsgraden forblir i et intervall på 10 minutter per blokk, innebygde Satoshi Nakamoto en funksjon i protokollen som justerer vanskeligheten omtrent annenhver uke. Hvis tiden mellom blokkene faller under dette merket i løpet av denne perioden, justeres vanskeligheten oppover. Hvis tiden mellom blokkene stiger over dette tallet, skjer det motsatte.

Disse to nylige justeringene kom som et resultat av en enorm økning i hashpower. I stedet for å støtte dødsspiralscenariet, ser det ut til å indikere den utmerkede helsen til Bitcoin-nettverket.